Minor

Ook in het begin september gestarte academische jaar 2020-2021 volgt een aantal studenten de pre-master/minor Orthodox Christianity via de Vrije Universiteit Amsterdam. Hieronder vindt u informatie over het minor programma zoals wij het in de toekomst voor ogen hebben.             

De minor Orthodox Christianity biedt een gedegen inleiding in de Orthodoxe academische theologie. Studenten die een bachelor-opleiding aan een Nederlandse universiteit volgen, kunnen zich voor deze opleiding inschrijven. Sommige HBO-studenten kunnen deze opleiding als een ‘ingedaalde minor’ in hun bachelor passen. De enige ingangseis is algemene kennis van de Bijbel. De minor bestaat uit vier vakken van elk 7,5 ECTS. Hieronder staat de indeling per semester:

Semester 1 Semester 2
2021/2022 1.     History of Orthodox Christianity

2.     Scripture in Orthodox Christianity 

3.     Liturgy in Orthodox Christianity

4.     Patristics in Orthodox Christianity

De docenten zijn: vr John Behr, vr Michael Bakker, vr Joan Lena en gastdocenten.
 
De inhoud van de minor is gelijk aan het eerste jaar van de pre-master. Minor-studenten vormen dus één cohort met de pre-master-studenten.
 
We maken gebruik van de innovatieve onderwijsvorm ‘blended learning’ waarbij het grootste deel van de studie thuis, online wordt verricht. Tegen het eind van beide semesters houden we een tweedaagse ‘intensive’, waarin de studenten hun papers van twee vakken presenteren (in een zogenoemde ‘flipped classroom’). Hierna hebben studenten een aantal weken om deze vakken af te ronden. Elk vak bestaat uit ongeveer acht modules met verschillende opdrachten die gedurende één of twee weken grotendeels naar eigen inzicht kunnen worden ingepland. Ervaring leert dat, naast discipline, regelmatig contact met docenten en mede-studenten een belangrijke succesfactor is.
 
Aan het begin van het programma wordt een bijeenkomst gehouden waarin de studenten en docenten elkaar ontmoeten en de studenten kennis kunnen maken met de digitale leeromgeving. Aan het eind van het eerste semester wordt een tweedaagse ‘intensive’ gehouden in een Orthodox klooster in Nederland. De opleiding wordt afgesloten met een tweede intensive aan het eind van het tweede semester. Aanwezigheid bij de intensives is verplicht.
 
Het gehele programma Orthodox Christianity wordt in het Engels onderwezen. Sommige schrijfopdrachten mogen in het Nederlands worden ingeleverd.

Ben je geïnteresseerd in deze minor, neem dan contact met ons op via dit formulier. Je ontvangt dan informatie over de toelatingsprocedure.