St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

PhD

Het is mogelijk om onder supervisie van onze hoogleraar, vr John Behr, een promotieonderzoek uit te voeren. Op dit moment zijn een aantal promovendi bezig met hun onderzoek. Hoewel op dit moment geen nieuwe kandidaten worden aangenomen, kunt u uw belangstelling kenbaar maken door een bericht te sturen naar office@irenaeus.nl.

In februari 2019, toen het instituut nog verbonden was aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft onze eerste promovendus, vader Alexandros Chouliaras, zijn proefschrift met succes verdedigd. 

 

 

In 2022 behaald vader Joseph Lucas zijn PhD aan de Radboud Universiteit en draagt nu de titel doctor.

Het St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

De oprichting van het St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut (kortweg St Irenaeus) op 8 april 2020 luidde een nieuw hoofdstuk in van de prille geschiedenis van de Orthodoxe theologie op universitair niveau in Nederland. St Irenaeus is de opvolger van het Amsterdams Centrum voor Orthodoxe Theologie (ACOT). Het instituut valt onder het gezag van de Orthodoxe Zendende Instantie, het orgaan dat de ongeveer kwart miljoen mensen met een Orthodoxe achtergrond in Nederland vertegenwoordigt.