St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

Minoren

De minoren bieden een inleiding in de Orthodoxe academische theologie. Studenten die een bachelor-opleiding aan een Nederlandse universiteit volgen, kunnen zich voor deze opleiding inschrijven. Sommige HBO-studenten kunnen deze opleiding als een ‘ingedaalde minor’ in hun bachelor passen. De enige ingangseis is algemene kennis van de Bijbel. Ook niet-Orthodoxe studenten zijn welkom. Omdat je maar één keer collegegeld hoeft te betalen, is het volgen van de minor gratis.

Vanaf het academisch jaar 2021-2022 worden de volgende minoren aangeboden:

Minor 1 (30 EC): staat gelijk aan het eerste jaar van de pre-master.

Minor 2 (15 EC): Orthodox History I, Orthodox Scripture en nog een vak uit het eerste jaar van de pre-master.

Het is ook mogelijk om meer vakken te volgen, als de examencommissie van de hoofdstudie hiermee akkoord gaat.

Hieronder het schema voor de pre-master 2024-2025. Alle virtual classrooms beginnen om 18.00 uur.

We maken gebruik van de innovatieve onderwijsvorm ‘blended learning’, waarbij studenten het programma vrijwel geheel online volgen. Elk vak bestaat uit acht weken, waarbij de laatste week gereserveerd is voor het schrijven van de final paper. In de voorgaande zeven weken bestuderen studenten het leesmateriaal, de video’s, hebben een online bijeenkomst (virtual classroom) en beantwoorden schriftelijk vragen. Elk vak wordt afgesloten met presentaties van de final paper tijdens een fysieke bijeenkomst op de Nijmeegse campus. Door deze studievorm heeft de student minimale reistijd en grote flexibiliteit.

Een groep studenten en docenten gezamenlijk aan tafel

De flyer Pre-master/Minor St Irenaeus kan hier gedownload worden.

Ben je geïnteresseerd in deze minor, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Je ontvangt dan informatie over de toelatingsprocedure. Let op dat je meestal toestemming van je bachelor-opleiding nodig hebt om een minor in je bachelor op te nemen.

Registratie Minor Orthodox Christianity

Het St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

De oprichting van het St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut (kortweg St Irenaeus) op 8 april 2020 luidde een nieuw hoofdstuk in van de prille geschiedenis van de Orthodoxe theologie op universitair niveau in Nederland. St Irenaeus is de opvolger van het Amsterdams Centrum voor Orthodoxe Theologie (ACOT). Het instituut valt onder het gezag van de Orthodoxe Zendende Instantie, het orgaan dat de ongeveer kwart miljoen mensen met een Orthodoxe achtergrond in Nederland vertegenwoordigt.