Minoren

De minoren Orthodox Christianity bieden een inleiding in de Orthodoxe academische theologie. Studenten die een bachelor-opleiding aan een Nederlandse universiteit volgen, kunnen zich voor deze opleiding inschrijven. Sommige HBO-studenten kunnen deze opleiding als een ‘ingedaalde minor’ in hun bachelor passen. De enige ingangseis is algemene kennis van de Bijbel. Ook niet-Orthodoxe studenten zijn welkom. Vanaf het academisch jaar 2021-2022 worden de volgende minoren aangeboden:

Minor 1 (30 EC): staat gelijk aan het eerste jaar van de pre-master.

Minor 2 (15 EC): Orthodox History I, Orthodox Scripture en nog een vak uit het eerste jaar van de pre-master.

De docenten zijn: vr John Behr, vr Michael Bakker, vr Joan Lena en eventuele gastdocenten.

We maken gebruik van de innovatieve onderwijsvorm ‘blended learning’ waarbij studenten het programma geheel online kunnen volgen. Wel zullen er optionele studiedagen georganiseerd worden, waarop studenten colleges kunnen volgen en elkaar fysiek kunnen ontmoeten. Elk vak bestaat uit ongeveer acht modules met verschillende opdrachten die gedurende twee weken grotendeels naar eigen inzicht kunnen worden ingepland. Door deze studievorm is het mogelijk om het programma met werk en/of gezin te combineren. De ervaring leert dat naast discipline het regelmatig (online) contact met de docenten en mede-studenten een belangrijke succesfactor is.

Het programma bestaat uit lees- en schrijfopdrachten waarbij studenten, binnen de daarvoor per studieweek vastgestelde deadlines, zelf hun tijd kunnen indelen. 

De vakken van de minoren worden in het Engels onderwezen. Sommige schrijfopdrachten mogen in het Nederlands worden ingeleverd. 

Ben je geïnteresseerd in deze minor, neem dan contact met ons op via dit formulier. Je ontvangt dan informatie over de toelatingsprocedure. Let op dat je meestal toestemming van je bachelor-opleiding nodig hebt om een minor in je bachelor op te nemen.