St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

Nodig een spreker uit

Op verzoek kunnen de stafleden van het ACOT vr Michael Bakker en vr Joan Lena een lezing houden op het gebied van Orthodoxe theologie. Deze lezingen zullen geënt zijn op de stof van de pre-master Orthodox Theology aan de Vrije Universiteit Amsterdam, verzorgd door het ACOT. Mogelijke onderwerpen zijn bijvoorbeeld het Orthodoxe mensbeeld en Orthodoxe liturgie. De lezingen kunnen in het Nederlands of in het Engels gehouden worden.

De overige stafleden, vr John Behr en vr Andrew Louth kunnen ook als gastspreker optreden, wanneer zijn in Nederland zijn. Deze lezingen worden in het Engels gehouden.

Heeft u interesse, dan kunt u dat via dit formulier aan ons kenbaar maken.

Het St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

De oprichting van het St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut (kortweg St Irenaeus) op 8 april 2020 luidde een nieuw hoofdstuk in van de prille geschiedenis van de Orthodoxe theologie op universitair niveau in Nederland. St Irenaeus is de opvolger van het Amsterdams Centrum voor Orthodoxe Theologie (ACOT). Het instituut valt onder het gezag van de Orthodoxe Zendende Instantie, het orgaan dat de ongeveer kwart miljoen mensen met een Orthodoxe achtergrond in Nederland vertegenwoordigt.