St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

Opening 10 september

In de eerste ronde gaf vr John Behr gaf een mini-college op het gebied van Orthodox Scripture: Opening the Scriptures, vr Joan Lena sprak in het kader van Orthodox Liturgie over Heaven on Earth en vr Michael Bakker gaf op het gebied van Orthodox History een mini-college met de titel ‘Orthodox’ = ‘orthodox’?

In de tweede ronde gaf vr John Behr in het kader van Orthodox Theology een mini-college met de titel Who do you say I am? Vr Joan Lena op het gebied van Orthodox History over A Personal God en vr Michael Bakker over Wie of wat is de mens? op het gebied van Orthodox Anthropology.

Het colloquium met sprekers vr Andrew Louth en vr John McGucking en respondent vr John Behr had als onderwerp Orthodox Theological Education in the 21st Century.

Het St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut

De oprichting van het St Irenaeus Orthodox Theologisch Instituut (kortweg St Irenaeus) op 8 april 2020 luidde een nieuw hoofdstuk in van de prille geschiedenis van de Orthodoxe theologie op universitair niveau in Nederland. St Irenaeus is de opvolger van het Amsterdams Centrum voor Orthodoxe Theologie (ACOT). Het instituut valt onder het gezag van de Orthodoxe Zendende Instantie, het orgaan dat de ongeveer kwart miljoen mensen met een Orthodoxe achtergrond in Nederland vertegenwoordigt.