Irenaeus van Lyon

8292671260_003c4de565_o

Deze website dient als een portal voor informatie over Irenaeus van Lyon. U vindt hier korte quotes van diverse websites die aan deze heilige gewijd zijn. Hieronder enkele introducerende teksten.

Ireneüs van Lyon (Grieks: Εἰρηναῖος, Eirenaios; Latijn: Irenaeus) (circa 140 – circa 202) is de eerste grote theoloog en kerkvader van de christelijke kerk, na de periode van de apostelen. Zijn betekenis voor de vroeg-christelijke kerk is heel groot geweest. Zijn formulering van de verzoeningsleer werd later, bij het Concilie van Nicea tot grondslag van het christendom uitgeroepen.

–> lees verder op Wikipedia

Irenaeus wrote in Greek many works which have secured for him an exceptional place in Christian literature, because in controverted religious questions of capital importance they exhibit the testimony of a contemporary of the heroic age of the Church, of one who had heard St. Polycarp, the disciple of St. John, and who, in a manner, belonged to the Apostolic Age. None of these writings has come down to us in the original text, though a great many fragments of them are extant as citations in later writers (Hippolytus, Eusebius, etc.).

–> lees verder op New Advent

Ook op Lucepedia wordt Irenaeus op diverse plekken aangehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *